Wat is acupunctuur

/Wat is acupunctuur
Wat is acupunctuur2016-11-18T09:43:21+00:00

Acupunctuur is een zeer oude geneeswijze, die van oorsprong afkomstig is uit China.

Het woord acupunctuur komt van het Latijnse acus (scherp) en punctueren (doorboren). In ons lichaam bevinden zich twaalf hoofdmeridianen (onzichtbare banen) waardoor energie stroomt (qi- genoemt). Op dit netwerk liggen acupunctuurpunten die allemaal in contact staan met een bepaald orgaan of bepaalde functie. Als u helemaal gezond bent zijn uw energieën in balans, zo niet dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën stimuleren of juist af remmen. Bij acupunctuur wordt uitgegaan van de mens in zijn geheel en niet in losse onderdelen. Lichaam en geest worden gezien als een eenheid. Iedere verstoring van het evenwicht in de energiebalans heeft invloed op de mens als totaal.

De naalden zijn minder griezelig dan ze lijken. Het naaldje is flinterdun en wanneer het wordt ingebracht ervaart u een kort prikkend gevoel, maar dit is nauwelijks pijnlijk te noemen. De naalden blijven bij volwassenen ongeveer twintig minuten zitten. Bij een kind is dit afhankelijk van de leeftijd, een minuut voor elk jaar in leeftijd.

Doel van de behandeling

Herstellen van het energie evenwicht, waardoor uw klachten verholpen worden. Voor uitgebreidere informatie kunt u kijken op www.acupunctuur.nl.

Qacj Snessed
Qacj Snessed
19:03 28 May 18
Ik kom al bijna 10 jaar bij Anuska. Ze is deskundig, maakt dat dummy's acupunctuur begrijpen door haar heldere uitleg wat en waarom ze iets doet. Doordat ze haar jarenlange fysiotherapie en voeding kennis combineert met acupunctuur heeft ze heel veel kunde op meerdere vlakken. Iemand met passie voor haar vak, wat ze ook uitstraalt. Ik zou haar behandeling dan ook iedereen aanraden. Jacqueline Dessens
Jacqueline K
Jacqueline K
12:08 05 Jan 18
Ons hele gezin komt al een paar jaar regelmatig bij Anuska. Ze is zeer vakkundig en heel goed met kinderen!
Roy ten Kroode
Roy ten Kroode
15:05 18 Dec 17
Super goede kwaliteit en service. Weet waar ze over spreekt, en is erg vakbekwaam
Natalie Toure
Natalie Toure
09:46 18 Dec 17
Al ruim 12 jaar kom ik bij Anuska. Ik zou geen andere acupuncturist willen. Zij heeft altijd veel aandacht en denkt met je mee. Zeer vakbekwaam en geeft goede adviezen. Ik heb altijd veel baat bij de behandelingen van Anuska.
Bekijk alle beoordelingen