Acupunctuur is een zeer oude geneeswijze, die van oorsprong afkomstig is uit China.

Het woord acupunctuur komt van het Latijnse acus (scherp) en punctueren (doorboren). In ons lichaam bevinden zich twaalf hoofdmeridianen (onzichtbare banen) waardoor energie stroomt (qi- genoemt). Op dit netwerk liggen acupunctuurpunten die allemaal in contact staan met een bepaald orgaan of bepaalde functie. Als u helemaal gezond bent zijn uw energieën in balans, zo niet dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën stimuleren of juist af remmen. Bij acupunctuur wordt uitgegaan van de mens in zijn geheel en niet in losse onderdelen. Lichaam en geest worden gezien als een eenheid. Iedere verstoring van het evenwicht in de energiebalans heeft invloed op de mens als totaal.

De naalden zijn minder griezelig dan ze lijken. Het naaldje is flinterdun en wanneer het wordt ingebracht ervaart u een kort prikkend gevoel, maar dit is nauwelijks pijnlijk te noemen. De naalden blijven bij volwassenen ongeveer twintig minuten zitten. Bij een kind is dit afhankelijk van de leeftijd, een minuut voor elk jaar in leeftijd.

Doel van de behandeling

Herstellen van het energie evenwicht, waardoor uw klachten verholpen worden. Voor uitgebreidere informatie kunt u kijken op www.acupunctuur.nl.