Electro Acupunctuur (EAV) – wat is het?

In de vijftiger jaren heeft de Duitse arts Reinhold Voll (1909-1989) een systeem ontwikkeld, dat de mogelijkheden in zich heeft om via elektrische metingen op de huid (speciale punten aan handen en voeten) een reproduceerbare diagnose te stellen. Met een zeer zwakke, niet voelbare, stroom worden acupunctuurpunten op de acupunctuur meridianen gemeten. Electro acupunctuur is een moderne vorm van onderzoek, waarbij reacties van het lichaam cijfermatig worden vastgelegd.

Electro Acupunctuur – hoe werkt het?

Met speciaal hiervoor ontwikkelde apparatuur ( ik gebruik de Kindling) worden een aantal specifieke punten gemeten, die liggen op zogenaamde energie-meridianen, die bekend zijn vanuit de acupunctuur. De meridianen worden benoemd naar het orgaan, waar ze een relatie mee hebben. Zo kennen we bijv. de Milt-meridiaan, Blaas-meridiaan etc. Tussen bepaalde meetpunten en organen bestaat een direct verband. De methode van dr. Voll gaat ervan uit dat de elektrische weerstand van het acupunctuurpunt een maatstaf is voor de energie in het corresponderende systeem en een weerspiegeling is van de staat waarin het betreffende orgaan c.q. de lichaamsfunctie verkeert.

Hoe gebruik ik de Electro-Acupunctuur

Electro- acupunctuur wordt door mij met name gebruikt om te kunnen diagnosticeren. Westers gezien krijgt onze gezondheid pas aandacht als het lichaam al klachten vertoont. Met de electro- acupunctuur kan je verstoringen vroegtijdig opsporen in je lichaam en behandelen. De behandeling kan dus ook preventief ingezet worden. Het is heel verstandig om je 1x per half jaar tot een jaar door te laten meten, een soort APK voor je lichaam. Electro-acupunctuur is een veilige pijnloze behandeling (zonder naalden) die een ieder kan doen, m.u.v. mensen met een pacemaker.

Met de electro-acupunctuur ga ik op zoek naar ontregelingen van organen, hormonen of de mineraalhuishouding. Tevens gebruik ik het zeer frequent voor het vaststellen van(voedingsmiddelen) allergieën en intoleranties. Daarnaast worden de middelen (oa. supplementen) specifiek op die persoon uitgetest om de verstoringen in het lichaam op te heffen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van orthomoleculaire- fytotherapeutische of homeopathische geneesmiddelen. Deze middelen worden 6 tot 8 weken ingenomen, waarna de volgende meting plaatsvindt.

Reguliere medicatie worden ook uitgetest en wordt veelal in de meting meegenomen om onderlinge negatieve wisselwerkingen uit te sluiten.
Vergeet bij elke behandeling dan ook niet al u medicijnen, vitaminen en supplementen mee te nemen.

Herhaling van de meting vindt plaats na 6 tot 8 weken.
2 tot 3 dagen voor het consult stopt u dan met de door mij voorgeschreven medicatie om de meting neutraal te laten verlopen. Om de meting te vergemakkelijken wordt u gevraagd om die dag geen crèmes of andere schoonheidsmiddelen te gebruiken.